Category: Default

Προγνωστικά στοιχήματος: μάθε τα μυστικά των επαγγελματιών στοιχήματος

Διάβασες το προηγούμενο άρθρο και θέλεις να μάθεις και άλλα. Σήμερα θα δούμε πιο βαθιά τι κάνουν οι επαγγελματίες του στοιχήματος για να έχουν σταθερά κέρδη πάντα.

Στο προηγούμενο άρθρο μιλήσαμε για τις καυτές ομάδες. Πέρα όμως από αυτές υπάρχουν και οι επονομαζόμενες «ισχυρές ομάδες». Αυτές είναι οι ομάδες που ναι μεν παίζουν καλά αλλά τερματίζουν συνήθως από τρίτοι έως και έβδομοι στο πρωτάθλημα. Οι ομάδες αυτές αν και έχουν καλή βαθμολογία δεν είναι τόσο σταθερές όσο οι «καυτές» ομάδες. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι αποδόσεις τους είναι συνήθως υψηλότερες από τις «καυτές» ομάδες και φτάνουν από 4/7 έως 10/11. Όποιος παίξει καλά τις ισχυρές ομάδες τα κέρδη του αυξάνονται ταχύτατα.

Μέχρι εδώ, έχετε καταλάβει ότι δίνουμε έμφαση στις «καυτές» και στις «ισχυρές» ομάδες, αλλά δεν μένουμε εκεί στοιχηματίζοντας σε κάθε καλή ομάδα κάθε Σάββατο. Για να είμαστε σίγουροι για το κέρδος μας εξετάζουμε κάποιους σημαντικούς παράγοντες πρώτα. Μόνο έτσι τα στοιχήματα μας θα κερδίσουν κατά 99%. Άλλωστε κάθε επαγγελματίας του χώρου που βγάζει σταθερά λεφτά από τα προγνωστικά για στοίχημα ποδοσφαίρου ξέρει ότι πρέπει να ποντάρει μόνο σε ομάδες που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσουν.

Πως καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι καλές ομάδες και ποιες πρέπει να αφήνουμε στην απ’ έξω; Καλή ερώτηση. Εάν  δείτε τις αποδόσεις του Σαββάτου, θα προσέξετε ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες που παίζουν με αποδόσεις μεταξύ 8/11 – 1/7. Έστω ότι αυτή την εβδομάδα υπάρχουν 10 ομάδες που έχουν αποδόσεις μικρότερες από τις 8/11. Από αυτές τις 10 ομάδες, πιθανότατα θα κερδίσουν οι 6, Επομένως, στόχος μας είναι να καταλάβουμε ποιες είναι σίγουρα οι ομάδες που θα κερδίσουν.

Μπορεί να εκπλαγείτε τώρα, αλλά δεν πρόκειται να εστιάσουμε στη φόρμα. Γιατί όχι? Επειδή αυτός είναι ο τρόπος που έχουν οι bookies για να ελέγχουν τις αποδόσεις τους. Εάν η μια ομάδα έχει μικρότερες αποδόσεις από μια άλλη, συνήθως σημαίνει ότι η πρώτη ομάδα  είναι καλύτερη από αυτή ή είχε καλύτερη διαδρομή στα τελευταία παιχνίδια. Θα κοιτάξουμε λίγο πιο εστιασμένα τώρα.

Σε πρώτη φάση θα εξετάσουμε το πλεονέκτημα έδρας. Είναι διαδεδομένο πλέον ότι οι γηπεδούχοι φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα από τις ομάδες εκτός έδρας. Αυτό συνήθως το καταλαβαίνουμε και από τις αποδόσεις που παίρνουμε. Ο Ολυμπιακός θα παίρνει μικρότερη απόδοση στην έδρα του από ότι εκτός έδρας ακόμα και αν έπαιζε με την ίδια ομάδα, την ίδια ημέρα. Αυτό συμβαίνει γιατί βλέποντας τα στατιστικά, οι ομάδες εντός έδρας έχουν μεγαλύτερο ποσοστό νικών.

Πως μεταφράζεται αυτό; Τι είναι καλύτερο? Να υποστηρίζουμε μια ομάδα εντός έδρας ή να έχουμε μια καλύτερη απόδοση με το παιχνίδι μιας καυτής ομάδας; Μετά από έρευνες φαίνεται ότι αν ποντάρουμε στους γηπεδούχους έχουμε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των στοιχημάτων που βάζουν οι επαγγελματίες είναι σε γηπεδούχους. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες φορές που προτιμούν να στοιχηματίζουν σε ομάδα εκτός έδρας ομάδα διότι πιστεύουν ότι έτσι θα έχουν εξαιρετική πιθανότητα να κερδίσουν. Πότε? Θα δούμε αυτή την περίπτωση αργότερα.

Ορίστε ένα μίνι τεστ για να βρείτε τις επιλογές που κερδίζουν. Αναρωτηθείτε πριν ποντάρετε τα παρακάτω πράγματα:

1. Σε τι φάση είναι οι βασικοί παίκτες της ομάδας που υποστηρίζουμε; Μήπως λείπουν? Τσεκάρετε συχνά τα νέα της ομάδας στο διαδίκτυο, για παράδειγμα εάν όντως λείπουν κάποιοι βασικοί παίκτες, μάλλον πρέπει να το ξαναδείτε το στοίχημα σας.

2. Μήπως το προηγούμενο παιχνίδι της ομάδας ήταν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση; Αυτός είναι ένας παράγοντας που μπορεί μερικές φορές να επηρεάσει την ομάδα.

3. Αν η ομάδα έχει τιμωρηθεί προτείνουμε να αποφύγετε το παιχνίδι.

4. Τι διακυβεύεται σε αυτό το παιχνίδι; Εάν η πιο αδύναμη ομάδα πρέπει να κερδίσει για να γλιτώσει τον υποβιβασμό, τότε καλύτερα να μη στοιχηματίζετε σε αυτό το παιχνίδι.

Ελπίζω να τα χαρήκατε όλα αυτά.  Καιρός  να γίνετε επαγγελματίας παίκτης στοιχήματος και να απολαύσετε ένα ωραιότατο δεύτερο μισθό από το ποδόσφαιρο.

Αθλητικά στοιχήματα και η παγκόσμια αγορά αυτών

Η παγκόσμια αγορά αθλητικών στοιχημάτων συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα όντας ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς στον κόσμο, με μεγάλα κέρδη στα αθλητικά στοιχήματα. Σε αυτό το άρθρο, που αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου, θα παρουσιάσουμε το συνολικό μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς αθλητικών στοιχημάτων. Πάμε να δούμε τις βασικές ερωτήσεις που αναρωτιούνται όλοι, και φυσικά τις απαντήσεις τους, παρακάτω.

Πόσο θα αυξηθούν οι αγορές αθλητικών στοιχημάτων σε άλλες περιοχές, εκτός των δύο μεγαλύτερων (ΗΠΑ, Ασία);

Τα αθλητικά στοιχήματα αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος πάνω από το 40% των παγκόσμιων εσόδων από τυχερά παιχνίδια σε όλο τον κόσμο. Επίσης περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο τμήμα από όλες τις άλλες μορφές παιχνιδιών όπως τις λαχειοφόρες αγορές, τα καζίνο, τα πόκερ και άλλα. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της εταιρείας έρευνας της αγοράς Technavio, ο CAGR (Συντεταμένος Ετήσιος Δείκτης Ανάπτυξης) αναμένεται να αυξηθεί κατά ένα εντυπωσιακό 8,62%  έως το 2022.

Ενώ όλα τα μάτια βρίσκονται στις περιοχές των ΗΠΑ και της Ασίας, τα αθλητικά στοιχήματα εξακολουθούν να αυξάνονται και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Παρόλο που η ανάπτυξη μπορεί να μην φαίνεται τόσο επιθετική ή εντυπωσιακή στην Αυστραλία και την Ευρώπη, αυτό οφείλεται κυρίως στη μακρά ιστορία των αθλητικών στοιχημάτων στις περιοχές αυτές. Ωστόσο, τα αθλητικά στοιχήματα εξακολουθούν να αυξάνονται σταθερά σε αυτές τις περιοχές.

Η Αφρική και η Λατινική Αμερική αποτελούν ένα μεγάλο τμήμα της παγκόσμιας αγοράς, αλλά όχι τόσο όσο η Ασία ή οι ΗΠΑ. Αυτό συνδέεται κυρίως με ευρύτερους μακροοικονομικούς παράγοντες που επηρεάζουν το ΑΕΠ και περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή στοιχήματα για αθλήματα σε όλο τον κόσμο;

Το ποδόσφαιρο (το ευρωπαϊκό) έχει, κατά πολύ, το μεγαλύτερο όγκο στοιχημάτων, ακολουθούμενο από το αμερικανικό ποδόσφαιρο. Τα άλλα 3 μεγάλα πρωταθλήματα της Βόρειας Αμερικής (MLB, NBA, NHL) λαμβάνουν επίσης σημαντικό όγκο στοιχημάτων.

Οι ιπποδρομίες, ενώ συχνά χαρακτηρίζονται ως μια εξειδικευμένη αγορά, εξακολουθούν να λαμβάνουν μεγάλο όγκο στοιχημάτων στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική, οι οποίες είναι όλες σημαντικές αγορές.

Τι γίνεται με την παγκόσμια αγορά αθλητικών στοιχημάτων online?

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αθλητική αγορά (όσον αφορά τον όγκο των στοιχημάτων) είναι αυτά σε στοιχηματικές εταιρίες online και τα esports. Για αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τελευταία, οργανώνονται διαγωνισμοί ηλεκτρονικών παιχνιδιών για πολλούς παίκτες, στους οποίους συμμετέχουν επαγγελματίες παίκτες. Τα παιχνίδια μπορεί να κυμαίνονται από τους Starcraft μέχρι τους Unknown Battlegrounds. Το 2017, τα eSports παρήγαγαν έσοδα άνω των 650 εκατομμυρίων δολαρίων και αναμένεται να δημιουργήσουν μέχρι το 2020 κέρδη 1,5 δισ. δολάριων.

Σύμφωνα με έναν ανώτερο αναλυτή στην εταιρεία έρευνας της αγοράς Technavio, η αυξημένη δημοτικότητα των esports ωθεί τους bookmakers να επιτρέψουν στοιχήματα σε πολλούς αγώνες esports, συμπεριλαμβανομένων τώρα του γκολφ, του τένις και του ράγκμπι. Αυτός ο αυξανόμενος όγκος προωθεί την παραγωγή εσόδων σε ολόκληρο τον κλάδο των αθλητικών στοιχημάτων.

Καθώς το esports μετατρέπεται από μια εκκολαπτόμενη βιομηχανία σε μια πιο ολοκληρωμένη και καθιερωμένη, θα δημιουργήσει μια σημαντική ροή εσόδων για την ευρύτερη αγορά αθλητικών στοιχημάτων.

Πού βρίσκεται το μέλλον των αθλητικών στοιχημάτων;

Όλες οι έρευνες αγοράς δείχνουν ένα πράγμα πίσω από τη συνεχή δημοτικότητα των αθλητικών στοιχημάτων: την ψηφιακή επανάσταση. Τα μαζικά προβλεπόμενα ποσοστά ανάπτυξης για τα αθλητικά στοιχήματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη διάδοση του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο και στην επακόλουθη επένδυση των αθλητικών στοιχημάτων σε στοιχηματικές εταιρίες online, ως απάντηση στη ζήτηση για online αθλητικά στοιχήματα. Δεν ήταν ποτέ ευκολότερο για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να συνδεθούν στο διαδίκτυο και, στη συνέχεια, να ξεκινήσουν να στοιχηματίζουν μέσω αθλητικών στοιχημάτων.

Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, τον τρόπο που παίζουμε και τον τρόπο που ζούμε. Έχει επίσης μετασχηματίσει και το πώς στοιχηματίζουμε στον αθλητισμό. Δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι για το ποια θα είναι η επόμενη σημαντική πρόοδος στην ψηφιακή επανάσταση, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει τα στοιχήματα στα αθλήματα μεγαλύτερα και καλύτερα.