Η παγκόσμια αγορά αθλητικών στοιχημάτων συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα όντας ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς στον κόσμο, με μεγάλα κέρδη στα αθλητικά στοιχήματα. Σε αυτό το άρθρο, που αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου, θα παρουσιάσουμε το συνολικό μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς αθλητικών στοιχημάτων. Πάμε να δούμε τις βασικές ερωτήσεις που αναρωτιούνται όλοι, και φυσικά τις απαντήσεις τους, παρακάτω.

Πόσο θα αυξηθούν οι αγορές αθλητικών στοιχημάτων σε άλλες περιοχές, εκτός των δύο μεγαλύτερων (ΗΠΑ, Ασία);

Τα αθλητικά στοιχήματα αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος πάνω από το 40% των παγκόσμιων εσόδων από τυχερά παιχνίδια σε όλο τον κόσμο. Επίσης περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο τμήμα από όλες τις άλλες μορφές παιχνιδιών όπως τις λαχειοφόρες αγορές, τα καζίνο, τα πόκερ και άλλα. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της εταιρείας έρευνας της αγοράς Technavio, ο CAGR (Συντεταμένος Ετήσιος Δείκτης Ανάπτυξης) αναμένεται να αυξηθεί κατά ένα εντυπωσιακό 8,62%  έως το 2022.

Ενώ όλα τα μάτια βρίσκονται στις περιοχές των ΗΠΑ και της Ασίας, τα αθλητικά στοιχήματα εξακολουθούν να αυξάνονται και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Παρόλο που η ανάπτυξη μπορεί να μην φαίνεται τόσο επιθετική ή εντυπωσιακή στην Αυστραλία και την Ευρώπη, αυτό οφείλεται κυρίως στη μακρά ιστορία των αθλητικών στοιχημάτων στις περιοχές αυτές. Ωστόσο, τα αθλητικά στοιχήματα εξακολουθούν να αυξάνονται σταθερά σε αυτές τις περιοχές.

Η Αφρική και η Λατινική Αμερική αποτελούν ένα μεγάλο τμήμα της παγκόσμιας αγοράς, αλλά όχι τόσο όσο η Ασία ή οι ΗΠΑ. Αυτό συνδέεται κυρίως με ευρύτερους μακροοικονομικούς παράγοντες που επηρεάζουν το ΑΕΠ και περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή στοιχήματα για αθλήματα σε όλο τον κόσμο;

Το ποδόσφαιρο (το ευρωπαϊκό) έχει, κατά πολύ, το μεγαλύτερο όγκο στοιχημάτων, ακολουθούμενο από το αμερικανικό ποδόσφαιρο. Τα άλλα 3 μεγάλα πρωταθλήματα της Βόρειας Αμερικής (MLB, NBA, NHL) λαμβάνουν επίσης σημαντικό όγκο στοιχημάτων.

Οι ιπποδρομίες, ενώ συχνά χαρακτηρίζονται ως μια εξειδικευμένη αγορά, εξακολουθούν να λαμβάνουν μεγάλο όγκο στοιχημάτων στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική, οι οποίες είναι όλες σημαντικές αγορές.

Τι γίνεται με την παγκόσμια αγορά αθλητικών στοιχημάτων online?

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αθλητική αγορά (όσον αφορά τον όγκο των στοιχημάτων) είναι αυτά σε στοιχηματικές εταιρίες online και τα esports. Για αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τελευταία, οργανώνονται διαγωνισμοί ηλεκτρονικών παιχνιδιών για πολλούς παίκτες, στους οποίους συμμετέχουν επαγγελματίες παίκτες. Τα παιχνίδια μπορεί να κυμαίνονται από τους Starcraft μέχρι τους Unknown Battlegrounds. Το 2017, τα eSports παρήγαγαν έσοδα άνω των 650 εκατομμυρίων δολαρίων και αναμένεται να δημιουργήσουν μέχρι το 2020 κέρδη 1,5 δισ. δολάριων.

Σύμφωνα με έναν ανώτερο αναλυτή στην εταιρεία έρευνας της αγοράς Technavio, η αυξημένη δημοτικότητα των esports ωθεί τους bookmakers να επιτρέψουν στοιχήματα σε πολλούς αγώνες esports, συμπεριλαμβανομένων τώρα του γκολφ, του τένις και του ράγκμπι. Αυτός ο αυξανόμενος όγκος προωθεί την παραγωγή εσόδων σε ολόκληρο τον κλάδο των αθλητικών στοιχημάτων.

Καθώς το esports μετατρέπεται από μια εκκολαπτόμενη βιομηχανία σε μια πιο ολοκληρωμένη και καθιερωμένη, θα δημιουργήσει μια σημαντική ροή εσόδων για την ευρύτερη αγορά αθλητικών στοιχημάτων.

Πού βρίσκεται το μέλλον των αθλητικών στοιχημάτων;

Όλες οι έρευνες αγοράς δείχνουν ένα πράγμα πίσω από τη συνεχή δημοτικότητα των αθλητικών στοιχημάτων: την ψηφιακή επανάσταση. Τα μαζικά προβλεπόμενα ποσοστά ανάπτυξης για τα αθλητικά στοιχήματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη διάδοση του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο και στην επακόλουθη επένδυση των αθλητικών στοιχημάτων σε στοιχηματικές εταιρίες online, ως απάντηση στη ζήτηση για online αθλητικά στοιχήματα. Δεν ήταν ποτέ ευκολότερο για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να συνδεθούν στο διαδίκτυο και, στη συνέχεια, να ξεκινήσουν να στοιχηματίζουν μέσω αθλητικών στοιχημάτων.

Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, τον τρόπο που παίζουμε και τον τρόπο που ζούμε. Έχει επίσης μετασχηματίσει και το πώς στοιχηματίζουμε στον αθλητισμό. Δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι για το ποια θα είναι η επόμενη σημαντική πρόοδος στην ψηφιακή επανάσταση, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει τα στοιχήματα στα αθλήματα μεγαλύτερα και καλύτερα.