Όταν παίζει κάποιος στοίχημα, άσχετα με το πόσο καλά προγνωστικά έχει στη διάθεση του και πόσο καλά τα ψάχνει, είναι σίγουρο ότι θα χάσει κάποιες φορές. Οι φορές αυτοί μάλιστα μπορεί να είναι και αρκετές. Η χρηματικές απώλειες ενδεχομένως δεν θα είναι μεγάλες, ειδικά αν ο παίκτης τηρεί τον πρώτο νόμο του στοιχήματος ο οποίος είναι «πάντα να παίζεις χρήματα που σου περισσεύουν», αλλά η ψυχολογική φθορά μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη. Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει και μία ήττα, ακόμη και αν δεν έχει μεγάλο κόστος, δεν παύει να είναι αποκαρδιωτική.

Δεν είναι λοιπόν λίγοι αυτοί που μετά από ένα σερί από προγνωστικά που πέσανε έξω και τους φέρανε στον κουβά, αποφασίζουν ότι απλά το στοίχημα δεν είναι γι’ αυτούς. Βιώνουν μία μεγάλη απογοήτευση που τους κάνει να θέλουν να τα παρατήσουν τελείως. Όλοι μας κάποια στιγμή θα βρεθούμε σε μία τέτοια θέση, πρέπει να τα παρατήσουμε; Ας δούμε τι πρέπει να ξέρετε για να ξεπεράσετε την απογοήτευση.

Το στοίχημα είναι ένα χόμπι

Το στοίχημα δεν είναι κάτι παραπάνω από χόμπι. Δεν είναι σε καμία περίπτωση μία δουλειά, ούτε πρέπει να βασίζεστε σε αυτό για να βγάζετε τα προς το ζην. Τι σημαίνει αυτό όμως στην ουσία; Σημαίνει ότι απλά ένα χόμπι δεν πρέπει να καθορίζει τη ζωή σας και να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα όταν δεν πηγαίνει ιδιαίτερα καλά. Για να το θέσουμε αλλιώς, τα χόμπι είναι για να περνάς καλά. Αν δεν περνάς καλά όταν ασχολείσαι με το χόμπι σου, μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά. Αν λοιπόν οι αποτυχίες στο στοίχημα σε κάνουν να αισθάνεσαι αποτυχημένος ή άχρηστος, τότε μάλλον έχεις σταματήσει να το βλέπεις σαν χόμπι και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει, αλλιώς καλό θα ήταν να το σταματήσεις.

Μείωσε την ενασχόληση με το στοίχημα

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβουμε πόσο έχουμε ανάγκη κάτι και στη τελική αν και κατά πόσο μας κάνει να αισθανόμαστε καλά είναι να περάσουμε λίγο χρόνο χωρίς αυτό. Στη περίπτωση του στοιχήματος, αν δείτε ότι οι ήττες σας σας επηρεάζουν πολύ άσχημα, ίσως να πρέπει να μειώσετε τον χρόνο που ασχολείστε με αυτό ή ακόμη και να κάνετε αποχή για λίγες μέρες ή εβδομάδες. Έτσι θα έχετε ένα διάλλειμα για να σκεφτείτε και να δείτε πόσο τελικά αξίζει το στοίχημα για σας. Επιπλέον, μπορεί με τη μείωση του χρόνου της ασχολίας σας να ξεπεράσετε την άσχημη περίοδο στην απόδοση σας.

Μήπως το πρόβλημα δεν είσαι εσύ;

Αν και γενικά το να αναλαμβάνει κάποιος τις ευθύνες του είναι δείγμα ανωτερότητας και ωριμότητας, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν πάντα ευθύνες που αντιστοιχούν στο εκάστοτε άτομο. Το στοίχημα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα προγνωστικά στοιχήματος, τι σημαίνει αυτό; Ότι απλά αν τα προγνωστικά δεν είναι καλά, τότε και το στοίχημα έχει μεγάλες πιθανότητες να πάει κουβά. Δεν είναι καθόλου απίθανο ούτε και σπάνιο μια άλλοτε αξιόπιστη πηγή να χάσει την αξιοπιστία της. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί επειδή ας πούμε άλλαξε προσωπικό ή έκανε αλλαγές στο σύστημα προβλέψεων της. Αν λοιπόν δεις ότι τα προγνωστικά σου πέφτουν έξω, έλεγξε καλά τις πηγές τους και δες μήπως έχουν γίνει κάποιες αλλαγές σε αυτές, σαν αυτές που αναφέραμε παραπάνω. Εν τέλει, μπορεί όντως να μην είναι δική σου ευθύνη οι περισσότεροι κουβάδες που έχεις πάει.

Συζήτα με άλλους παίκτες

Είτε παίζεις στο πρακτορείο είτε στο διαδίκτυο, είναι σίγουρο ότι θα έχεις κάποιες επαφές με άλλους παίκτες. Αν λοιπόν βλέπεις ότι έχει αρχίσει και σε παίρνει από κάτω, μίλα μαζί τους και δες πως πάνε και αυτοί. Μπορεί να μην είσαι ο μόνος που αντιμετωπίζει προβλήματα επιδόσεων τη συγκεκριμένη περίοδο, οπότε και μπορείτε να δουλέψετε από κοινού για να δείτε αν κάνετε κάτι λάθος και τι μπορεί να είναι αυτό.